Referencer og erfaringer

Skrevet som et brev fra mand til mand, af en mand fra Midtjylland.

Jeg har ingen problemer!
Jeg kan ikke huske hvad jeg skal i morgen, men det løser jeg ved at kompensere.
Jeg skriver alting ned i min kalender, og sørger for at sætte alarmer på, så jeg bliver påmindet om, at jeg skal noget.

Alt er perfekt !
Jeg skal giftes, mit arbejdsliv kører, jeg bor sammen med kvinden jeg elsker.
Hun er rigtig irriterende. Hun vil nusse og kæle, når vi skal sove. Jeg vil sove! Jeg har behov for søvn! Kan det der sex ikke vente til en anden dag.

Hun tilbyder sex. Suverænt!
Kan det ikke snart være overstået? Kan jeg ikke lige tvinge mig selv til sædafgang, så jeg kan komme videre med de ting som er vigtige, og fylder i mit hoved?

Jeg har ingen problemer. Alt er perfekt.

Fakta er vel dybest set, at jeg har et problem, og intet er perfekt … Og hvordan tog jeg så kontakt til 2bii?
Det gjorde jeg ikke!

Min kommende hustru tog kontakt, fandt ud af om Karl-Otto var noget værd, og hun begyndte derefter at tale i et sprog som en mandehjerne kan forstå.
”Du har et problem. Her er et telefonnummer. Manden i den anden ende kan hjælpe dig med dit problem.”

Se, det er noget en mandehjerne kan forstå. Mandehjernen kan ikke forstå de diskrete hints, så som ”du har et problem, du bør gøre noget ved det” … Og selv om det hverken er diskret eller et hint, så kan en skadet mandehjerne ikke opfatte det.

Når en skadet mandehjerne bliver bedt om at løse et problem, som er pakket ind i ”Jeg har intet problem, alt er perfekt”, kan kvinden ikke kommunikere med den hjerne ved at råbe, skrige, blive sur eller blot nøgternt konstatere, at du har et problem, gør noget ved det … Der skal handling bag. Og heldigvis havde jeg en kvinde der formåede det!

Karl-Otto er dybest set irriterende, og et rigtigt røvhul. Fordi når man så ringer, og forklarer ham, at alt er perfekt, alt kører på skinner, så stiller han dumme spørgsmål som ”Nåh, alt kører … Hvad så med resten?”.
Han stiller de trælse spørgsmål, han lader sig ikke narre af at du er en verdensmand, der har styr på din situation, og han bliver ved med at bore løs i dit indre, indtil din selverkendelse sparker ind, og du må slå dig til tåls med, at det måske ikke er så perfekt alligevel.

”Jeg har brækket et ben” … Løsning: gå til læge, gips på, vent 6-8 uger, gips af, og du er nu hel igen.

”Jeg har brækket mit sind” … Løsning: gå til en coach. ”Nej, det er godt nok for grænseoverskridende”. Løsning: Min defekte hjerne kan heale sig selv … Fordi mit ben kan heale sig selv uden gips. En sarkastisk person ville måske sige ”åh ja, fordi DET virker nemlig RIGTIG godt …”.

Jeg kan godt forstå, hvorfor mange vil se det som grænseoverskridende at gå ind af døren til en coach og åbne op for sit indre, men fakta er, at hvis du læser det her, så er du i det mindste kommet til den selverkendelse, at du måske bør gøre det.

Karl-Otto er meget afdæmpet i sin facon, og han giver ikke op. Han slipper dig ikke, og griber chancen når den byder sig til at løse op på de mentale knuder der er i dit sind. Han slipper dig ikke efter 45 minutter og siger ”nå, men vi ses i næste uge”, og du møder den næste kunde på vej ud af døren. Han bliver ved dig, bliver i dit sind, renser op og renser ud og lukker dit sind ned igen, inden han slipper dig løs i verdenen.

Sandheden bag det du får med fra forløbet, er det som du træder ind over dørtærsklen med.
Det virker måske ikke helt logisk og forståeligt, men jo mere åben du er, jo mere du er villig til at reflektere over dit liv og dine valg jo bedre er det. For med den refleksion opnår du selvindsigt, og med selvindsigten vil sindet åbne sig så meget op, at det nok skal præsentere de ting der skal bearbejdes.
Så er det blot et spørgsmål om, at turde gribe de ting sindet holder op og få dem vendt. Hvis du ikke tør gribe ind i dig selv, hvis du ikke tør gribe de ting som sindet viser frem, så kan ingen hjælpe dig, end ikke Karl-Otto.
Der er ingen fordømmelse hos Karl-Otto, der er ingen løftede pegefingre, men derimod et reflekterende spejl, der hjælper din søgen på vej.
De værktøjer du bliver præsenteret for, er ikke noget som nødvendigvis virker logiske til at begynde med, men sådan er det med alle nye ting.

Men de virker.

Jeg turde tage skridtet, jeg turde åbne op og angribe de problemstillinger jeg havde i mit sind. Der er sikkert betydeligt mange flere, men jeg har opnået en frihed jeg ikke havde tidligere.
De ting der fyldte mest, de ting der lå allerlængst tilbage er blevet forløst.
Jeg gik på intet tidspunkt med selvmordstanker, men mit møde med Karl-Otto og 2Bii … Hvordan takker man en mand, der har reddet ens liv?

Efter forløbet hos 2bii har tilværelsen set lysere ud. Hukommelsen er tilbage … Sådan da. Det er stadig slemt med den, forstået på den måde, at jeg glemmer at skrive i min kalender, fordi jeg kan huske at jeg skal noget den og den dag, på det og det klokkeslæt.
Mit nærvær i min relation til min hustru er tilbage, og hvis jeg pludselig bliver hvirvlet ind i tingene i mit hoved, så har min selvindsigt og de værktøjer jeg har fået med i værktøjskassen fra 2bii bidraget til, at jeg selv kan stoppe tankemylderet, og hjælpe mig selv til at komme tilbage på sporet.

Hvis livet bliver for svært, så ved jeg at jeg altid kan ringe til Karl-Otto, og jeg ville ikke tøve med at ringe eller anbefale 2bii til andre.
Hvorfor vente med at få det mentalt bedre? Det er dit liv vi snakker om. Hvorfor forsætte med at have smerter, hvis de kan sættes væk? Det er kun din egen skadede mandehjerne der står i vejen. Måske er det på tide, at lade smerterne forsvinde?
Ring til Karl-Otto … Han kan hjælpe dig!


I en meget svær tid i mit liv, fik jeg anbefalet Karl-Otto.

Jeg stod i en situation, hvor mit ægteskab ikke fungerede og ikke havde gjort det i lang tid. Det betød at jeg personligt var meget trist, uden energi og rådvild i forhold til fremtiden. Ydermere var konfliktniveaet meget højt. Havde derfor akut behov for hjælp til, at finde mig selv og mit eget ståsted.

KO fik via hans store empati, interesse i mig og forståelse for min situation, sat system i min kaotiske og på det tidspunkt uoverskuelige verden. Og jeg følte det som om, at jeg selv fandt svarene, hvilket også gjorde – men KO var den med overblikket, især når ens følelser og tanker gik i selvsving.

Stille og roligt fik jeg bygget ny energi op, fik de nødvendige værktøjer til at se min krise for hvad den var, uden tankemylder og kaos.  Og sammen fik vi fra uge til uge sat en retning, men også udfordret min inderste og tvunget mig til at mærke efter. Noget jeg aldrig har gjort tidligere.

Tilgængeligheden var en kritisk faktor for mig pga. travlhed, og her var vores online sessions den perfekte løsning for mig.  Nemt, tilgængelig og alligevel nærværende. For mig var det også vanvittigt vigtigt at han var tilgængelig på daglig basis, så jeg kunne trække på han når en situation opstod og man virkelig havde brug for et råd – det klarede vi via messenger og whats-app. En løsning jeg fortsat benytter mig af, når en akut situation opstår og jeg har brug for en at spille bold op ad.

Forløbet har stået på i mere end 10 måneder og i den tid, har jeg fået lært at håndtere mine egne følelser, mærke dem, udtrykke dem samt fundet opskriften på at være i dem.

Jeg er til trods for at jeg er blevet skilt, væsentlig styrket på det mentale plan. Jeg kender mine egne (og andres) reaktionsmønstre meget bedre, og kan derfor nemmere navigere og kontrollere mine følelser – og samtidig også lært at være i dem, uanset om det gør ondt.

Skylder ham SÅ meget. Tak…


Energi og livsglæde.

Jeg har gået til coaching hos Karl Otto Sandvik i en periode over flere måneder, ca 12 – 15 gange.
Mit parforhold led af mit stress niveau og jeg var bange for ikke at kunne passe mit arbejde.

Gennem coaching forløbet har jeg fået indblik i måden jeg spænder ben for mig selv og hvordan jeg kan ændre den vane.

Når vi arbejdede  med de 4 arketyper fik jeg et gedigent overblik og det gav meg ro og en fed energi til at tage fat.
Det var svært at forstå i begyndelsen, fordi jeg var hårdt ramt af stress og konflikter med kæresten, men når vi snakkede om værdier og de forskellige arketype skygger kunne jeg genkende hvad der var vigtig for mig og det gav motivation.

Det har hjulpet mig med at komme af med stress og det har givet mig mere energi og livsglæde.

Kæresten siger hun har fået en ny mand, men jeg føler mig som den samme, bare ikke med det forvirrende stress og de opslidende bekymringer,,ja, jo, jeg er nok lidt en ny mand.

I forløbet med Karl-Otto følte jeg mig mødt og respekteret, og måske det at blive mødt og forstået af en anden mand i min situation, gjorde at jeg fik bekræftelse på at jeg var ok, selvom det ikke gik så godt.
Vi havde nogle gode samtaler,  fik lidt undervisning, vi lavede nogle øvelser og jeg fik konkrete opgaver som gav mig mere balance og mere selvrespekt.

Coaching forløbet med Karl-Otto har været svært at komme igang med, fordi jeg syntes det var pinlig at kontakte ham, men jeg er positivt overrasket og har fået det meget bedre, både med mig selv og med den anerkendelse jeg får fra min kæreste.
Vi har fået det rigtig godt efterhånden og jeg håndterer konflikter på en bedre måde uden at fare op eller gå i stå.
Hun respekterer mig og føler sig mere som en kvinde.

Jens


Hviler mere i mig selv og har styrket selvrespekten.

Jeg startede i januar i et forløb hos Karl-Otto, da jeg i en længere periode havde følt mig trist. I forbindelse med forløbet hos Karl-Otto, som i øvrigt var over 10 sessioner, havde jeg på baggrund af en bog ”No more Mr. Nice Guy” konstateret, at jeg i mit liv var i nogle rammer, som gjorde mig ulykkelig. Efter jeg havde læst bogen og fundet ud af, at der var noget der skulle forandres, tog jeg kontakt til Karl-Otto.

Med omdrejningspunkt i de 4 arketyper blev situationen ridset op og vi fandt ud af, hvilke områder vi skulle arbejde med. Efter jeg igennem vores forløb fik forandret nogle ting i mit liv og holdningerne til mine omgivelser, så forandrede mine omgivelser sig. Der var mere respekt på arbejdspladsen, mine grænser var mere klare, jeg lever efter mantraet ”Gør hvad du har lyst til”, andre typer kvinder der fangede interesse i mig. Alt i alt er jeg kommet til at hvile meget mere i mig selv.

I dag tænker jeg ikke så meget i krigeren, kongen, magikeren og elskeren, som er de 4 arketyper. Årsagen til dette er helt klart, at de er blevet en inkorporeret del af mig selv i dag. De ligger så at sige i min rygrad.

Jeg føler heller ikke den samme frygt for at være alene mere eller frygten for ikke at slå til. Jeg er blevet mig selv og så må folk respekterer, accepterer og tage mig som jeg er.

Tusind tak for et rigtigt godt forløb Karl-Otto, du har givet mig værktøjerne til at komme godt og rigtigt afsted på livets landevej.

Kurt.


Mere ærlig og selvstændig.

Konen var skredet og mine nye kærester kom og gik og jeg følte mig frustreret og tom indeni.

Det blev efterhånden kaotisk i forhold til vores fælles børn og konflikterne tårnede sig op. Jeg følte mig fanget i ekskonens forventninger og var begyndt at gå rigeligt meget i byen.
Jeg mistede interessen for mig selv og blev skræmmende ligeglad og det blev min wake up call.
En morgen jeg så mig i spejlet kunne jeg pludselig forstå at jeg kunne ikke kunne klare mere.
Jeg var gået i stå i et sort hul og stangede hovedet mod muren.
I coaching forløbet fik jeg rettet op på den måde jeg talte til mig selv på og jeg holdt op med at bebrejde ekskonen.

Vi øvede konfliktløsnings modellen og jeg fik adskilt tanker fra følelser og fik på en måde fornuften tilbage. Det gjorde at jeg forstod mig selv og fik  gjort det der var vigtigt og ikke bare det jeg havde lyst til.

Jeg havde forsømt min Kriger arketype, jeg var faldet af på den og havde svært ved at mærke personlige grænser og det at være god ved mig selv.
Der kom hurtigt forandringer da jeg fik denne indsigt og det gav mig bedre selvværd.
Jeg er blevet mere ærlig og har mere selvstændighed.

Jeg vil anbefale et forløb hos Karl-Otto hvis du har svært ved at føle dig ok og tage din ansvarlighed alvorlig.

Kristian


Michaels turn-around

Jeg var på røven i parforholdet med jalousi, dagligt bøvl og mange konflikter.
Vi havde godt nok mange fælles interesser og værdier, men vi talte alligevel forbi hinanden. Efterhånden havde jeg ikke specielt travlt med at komme hjem fra arbejdet. Jeg var ved at miste mig selv, miste kontakten til børnene og sexlivet var gået i stå.
Der var brug for en “turnaround”

Hos Karl-Otto fik jeg hjælp til at blive klar på hvem jeg var og hvad jeg egentlig ville, både med mig selv og i parforholdet.
Jeg fik øjnene op for hvad jalousien handlede om og hvordan jeg kunne føle mig mere sikker.

Karl-Otto er rigtig god til at stille de spørgsmål der får mig til at tænke og det hjalp mig til at bryde gennem tankemylderet, stoppede op og komme til kernen i problemet. Jeg fik overblik og prioriteret og frem for alt, hjælpe til at handle. Og jeg fik mere fokus på at være god ved mig selv og gøre mere af det jeg har lyst til og brug for som mand, uden dårlig samvittighed.

Alt i alt en “turnaround” som gav mig mere selvstændighed, så jeg både kunne være mere mig selv, en bedre kæreste og en mere nærværende far.
Og ja, jeg føler mig mere som en mand, nu.

Når jeg hviler mere i mig selv og min maskulinitet, bliver hun mere feminin og åben.
Sexlivet er tilbage på menuen og der er flere retter at vælge mellem.
Vi har fundet indtil en ærlighed, som gør at vi får talt sammen uden at det skaber konflikter og børnene slapper mere af og har fået det nemmere i skolen. Og, ja, den sidevirkning havde jeg ikke set komme og det glæder mig.
Karl-Otto kan bare noget, jeg ikke fandt andre steder.

Michael


No More Mr Nice guy.

Niels kontaktede mig for ca. et halvt år siden.

Jeg husker stadig hans stemme i telefonen.
Niels forsøgte at lyde rolig og holdt krampagtigt fast i en vis værdighed.

Niels frygtede at kæresten gennem 12 år nu ville forlade ham.

”Det er sgu ikke så fedt at komme hjem og høre på ”hyænen” – det handler kun om beskyldninger og krav fra hendes side, sagde han.

For Niels handlede det om at indse, hvor galt det egentlig stod til i parforholdet. Han troede ellers det ville blive bedre, hvis bare han gjorde som hans partner sagde.
Men egentlig stampede Niels rundt i en blindgyde og følte sig ensom og magtesløs, fordi han mente, han havde prøvet alt.
En klassisk Mr. Nice Guy.

Vi fik en snak om den nuværende situation, og jeg lagde hurtigt mærke til to negative mønstre i parforholdet, som Niels og hans partner gentog, igen og igen.
For det første, talte de forbi hinanden og de gjorde problemerne om til personlige angreb i stedet for at forholde sig til sagen.
For det andet var de begge overbevist om, at den anden havde ”nej-hatten” på.

I forløbet hos 2bii Coaching For Mænd fik Niels lært nogle værktøjer omkring kommunikation.

Konkret lytning og tydelig udmeldinger og han fik dem hurtigt afprøvet dem derhjemme.
Han blev også bevidst over den måde han altid tolkede negativt på det ”Hyænen”.
I sit stille sind bar på en vrede og frustration og det sivede ud mellem sidebenene som sure kommentarer.

For at komme videre fik han aktiveret sin indre Magiker, så han kunne få overblik og det hele lidt på afstand.
Han fik selvindsigt i egne mønstre og kunne bruge Konge energien til at køre de rigtige beslutninger i stilling. Han fik modet tilbage ved at aktivere krigeren for at gøre tingene på en ny måde og dermed bryde mønstret.
Når ændrede sig og blev mere maskulin og hel i sig selv ændrede konens sig tilsvarende.

Niels fik fat ved roden på sin Nice Guy og trådt i karakter og han var overrasket over hvor nemt det var, bare han turde tage fat.

Niels smiler, når han nu, med langt mere kærlighed i stemmen bruger ordet, ”hyæne” om partneren.
Niels fik også stoppet de ulidelige og konstante diskussioner i hjemmet og de er rent faktisk begyndt at hygge sig sammen og sætte pris på deres forskelle i stedet for at kæmpe for at lave om på hinanden.

Sidst jeg hørte fra Niels, var der faldet mere ro på derhjemme.
De får snakket tingene igennem uden at skændes. Det giver pote både i kærligheden og på den praktiske bundlinje.

Sexlivet er tilbage, og hverdagens aktiviteter kører som de skal uden større problemer.
Niels har fundet en frihed og styrke, han ikke troede mulig i et parforhold.
Nice Niels, ja, men også hel, ægte og troværdig.Jeg hørte om Karl-Otto´s virksomhed, ved et netværksarrangement og ville have hjælp til arbejdsgangen i min egen forretning.

Når jeg fik opgaver havde jeg meget svært ved at afslutte dem, selvom det gjorde kundeforholdet dårlig og jeg vidste det godt selv.

Det gik efterhånden op for mig, at det med at afslutte opgaver, var lig med en personlig bedømmelse. Hvis det var noget at sætte fingeren på, så var simpelthen for pinligt og det måtte ikke ske. Det kan lyde fjollet, men sådan var det. En blanding af præstationsangst og ubeslutsomhed.

Jeg fandt ud af hvorfor jeg “afbrød/forstyrrede” mig selv, med nogle mærkelige overspringshandlinger.

Jeg fik redskaber til at motivere mig selv indefra og se processen gennem nye briller.

De hurtige resultater gav mig en ny form for selvrespekt.

Nu er jeg mere effektiv og samarbejdet går meget bedre. Vi har fået flere nye kunder, på reference fra de nuværende.

Det har hjulpet gevaldig på humøret og det smitter af på hjemmefronten.

Claus Pedersen