Afhængighed eller frihed og selvstændighed?

En letforståelig definition på afhængigheder er:
Når du indtager noget (drikker, spiser, inhalerer, etc.), eller du gentager en adfærd eller handling: overarbejde, fitness junkie, sex – masturbere med eller uden porno, stirre dig blind på andres adfærd, spilder din tid på sociale media/YouTube, eller du lader dine tanker køre amok over hvem du er og hvad der har sket, så du får dårlig selvtillid og gentager de usunde vaner der gør at du selvkontrollen

Som du nok forstår, så påvirker du sig selv og lader dig påvirke til, at vippe dig selv af af pinden, så du mister kontrollen og gentager dig selv.

Grundlæggende vælger du, at miste kontrollen fordi du ikke kender dine behov, værdier og grænser, så du dulmer dine følelser, ofte inden du mærker dem.
Du flytter fokus, beskylder måske andre (fortiden) for, at være årsag til dine problemet, og du mister muligheden for at tage ansvar for sig selv og din situation.

Du kører på autopilot og gentager det der ikke virker, og du mister sig selv endnu mere.

Du kender måske situationer hvor du bliver stresset og presset, og du får brug for at koble fra, men du ved det IKKE er godt for dig, måske ligefrem skadeligt både for dit helbred og dit parforhold, men det er bare for meget og du trænger til at være ”god ved dig selv”?

Din morale og din lyst til, at ”falde i” kæmper om opmærksomheden i dit hoved, og det er så dejligt befriende at give slip på den indre kamp, og falde i, og du har masser af undskyldninger, så du retfærdiggør det hele inden det sker.

Hver gang du giver efter for dine afhængigheder, giver du friheden fra dig.

Retfærdiggørelsen, fornægtelsen og friheden fra den indre kamp er din ”afhængigheds fornuft” der forhindrer dig i at tage ansvar for din adfærd, så du mærker ikke du kommer ud på et skråplan og det udvikler sig til et misbrug, og dit misbrug bliver til din bedste ven, som ingen må kritisere eller stille spørgsmålstegn ved.

Når du får afklaret hvordan dine afhængighedsvaner spænder ben for dig, kan du genfinde din sunde fornuft. Du finder hjem til de underliggende behov du har skøjtet henover og er tro mod dig selv.

I et coachingforløb hvor du får din frihed fra afhængigheder, lærer du

  • At finde og sætte dine indre grænser,
  • At stole på din indre sandhed, din maveforemmelse
  • At respektere dine behov og droppe dine quick fix
  • At leve i integritet med dine værdier og genfinde stoltheden

Uden dine værdier og indre grænser er du overladt til din automatpilot og lever dit liv som en robot.

Når du har brug for at komme tilbunds med dine afhængigheder og genfinde din frihed og selvstændighed, og træde i karakter, kontakter du mig, så sker der noget.

Tilbage til hyldevarer klik her.

Med venlig hilsen
Karl-Otto Sandvik